Valutab ravi juhtimist

Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid. Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen?

Valu juhtimine Kroonilise valu leevendamiseks meelega manipuleerimise leidmine on üha suurem uurimisvaldkond ja seda mitte ainult haigete arvu suurenemise tõttu, vaid ka seetõttu, et saame teada, et Valutab ravi juhtimist võivad olla vaid osa lahendusest. Eelmisel aastal avaldatud ajakirjas Journal of Neuroscience läbi viidud uurimus uuris uuringus osalejate aju skaneeringuid, kellele õpetati mediteerimist.

Valulike stiimulite korral oli neil vähem aktiivsust aju osas, mis registreerib valu, ja rohkem aktiivsust piirkonnas, mis tegeleb ebameeldivate tunnetega, mis viitab sellele, et nad on mediteerimisel oma valureaktsiooni paremini kontrollinud. Eelmise aasta novembris sisehaiguste arhiivis avaldatud uuringust selgus, et 30 protsenti fibromüalgia all kannatavatest osalejatest teatas pärast pooleaastast ravi vähem valu kui 8 protsenti tavapärast ravi saavatest. Huvitav on see, et 37 protsenti neist, kes said nii kognitiivset ravi kui ka trenni, teatas vähem valu.

Tehakse laserravi, neid külmutatakse, kõrvetatakse, eemaldatakse kirurgiliselt jne, kuid ebamugavuse ja valu vältimiseks tasub kohe soolatüüka tekkimisel sellega tegeleda. Enamik tüükaid on ohutud ja kaovad paari aasta jooksul, mõned võivad püsida kauem. Isegi kui tüükad ja käsnad ei ole valulikud, võid neid kergesti teistele inimestele üle kanda.

Õla anatoomia

See võib juhtuda vahetult — kui keegi puudutab juhuslikult sinu tüügast —, või kaudselt mõne eseme kaudu, näiteks võib viirus peituda rätikus või riietusruumi põrandal.

Samuti võid nakatada ja levitada tüükaid ühelt kehapiirkonnalt teisele, kui mõni haav või kriimustus puutub tüükaga kokku. Tüükad kätel ja sõrmedel on eriti kergesti levivad, kui sul on harjumus küüsi närida. Nakkuse leviku vältimiseks peaks ravima uusi tüükaid kohe pärast nende tekkimist.

Kindlasti tuleks Väli sõnul minna hambaarsti juurde, kui suu limaskestal muutusi on. Gennadi soovitus suuvähi vältimiseks on samuti hambaarsti juures kontrollis käimine. Kaks korda aastas kindlasti. Ja suuhügieen," ütles ta. Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu.

Osta salvi uhisvara Poletatud alumised liigesed

Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi. Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust?

Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on? On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite.

Artriidi ravi Sustava Crunch ja valu uhine

Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud. Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms. Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole.

Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek. Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile? Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda soovitab, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud. Ei ole mõistlik internetist või Valutab ravi juhtimist saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid.

Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja teeb ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused. Küsimus nr 37 Eile tundsin, et vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus. Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna.

Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga? Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel. Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks. Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus….

Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud? Kuulen küll esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s. Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud. Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja!

Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda. Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli Valutab ravi juhtimist ja hiljem kui jään rasedaks siis hakkan süstima. Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see on OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand? Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima? Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust.

Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu. Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks?

Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski. Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud? Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga?

Header top

Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas kusagil räägitakse retseptidest? Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi. Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane.

Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti Valutab ravi juhtimist väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur. Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor.

Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan.

Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid. Arteriaalse tromboosi ja kõrge kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad. Kõrge Magusliige poidla peal patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www. Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat.

Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks. Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad.

Ta tuleb luba küsimata, leiab endale mõnusa pesa ja kui sa talle kohe tähelepanu ei pööra, siis seab ta end üsna mõnusalt sisse, tekitades sulle oma kohalolekuga ebamugavust ja valu. Kuidas on kõige lihtsam soolatüükast vabaneda? Ebamugavuse ja valu kõrval on soolatüügas ka nakkusohtlik.

Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks? Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s. Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti.

Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel. Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne. Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid.

Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule. Küsimus nr 32 Valutab ravi juhtimist on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon. Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen. Tugisukata üldse olla ei kannata. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg.

UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud. Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida.

Liigeste poletiku eemaldamine Artroosi kolmanda etapi ravi

Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest. Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile.

Bursiit poletiku limaskesta tera Vaga valus uhine ola

Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid. Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva.

Main navigation

Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere. Olen 14 aastane neiu. Tegin 26 august väljas tööd ja astusin naela otsa, nüüd on mu jalg paistes.

Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama. Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst!

Populaarsed Kategooriad

Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud. Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb.

Olavaru valu pohjus oosel kahjustas liigeseid, mida teha

Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras.

Pitsumissündroomi sümptomaatika ja tekkepõhjused

Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis selle põhjus võiks olla? Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata. See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama.

D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs. Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne.

Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda. Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega.

Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku Ilm ja liigesevalu siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a. Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine? Ei ennetuses ega ravis. Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest.

Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine. Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud?

Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita? Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid. Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga.

Kas Zibor on ohutum kui Marevan? Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini ja marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel.

Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja Valutab ravi juhtimist lühem, oma Valutab ravi juhtimist riskid on mõlemal ravimil. Teie vajate ravisukki, rõhuga mmHg. Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani. Nüüd olen Marevani peal. Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi kasvõi km peale kui vajadus arsti juurde minna? Ka mitte lendamiseks. Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori.

Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse?

Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka Valutab ravi juhtimist, mõtlen erialaarst? Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta? Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem? Kas nn voodirežiim on vajalik? Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu. Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum Parimad uhised kreemid Marevaniga?

Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel. Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Marevani koos. Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s. INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega?

See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks. Ka see on võimalik, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva. Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud.

Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas.

Aju roll valu töötlemisel ja maandamisel - II osa - Healths -

Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud. Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst. Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis. Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin.

Tromboosiühingu e-mail

Täna öö läbi valutas jalg Valutab ravi juhtimist ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid. Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel.

Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel. Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus. Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste.

Aga kuna vaja oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha. Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes. Küsimus siis selline: kas on olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb? Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud?

Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma Artriidi koonused kaes võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest.

Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor.

Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid. Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Valutab ravi juhtimist jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne.

Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere. Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku. Iga päev võtan Trombo ASS tableti. Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud? Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud. Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett? Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras.

Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde. Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid? Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus? Kas haavanditest on võetud külve? Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle. Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine. Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud patsiendil tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile?

Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud. Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik.

Eelmiel nädalal arutain oma ajaveebi, mi juhtub aju, kui kogeme ägedaid valuid ja kuida ageli ei reageerita lihtalt kohe õnaga: "ee valutab! Vaatame sel nädalal põhjalikumalt aju rolli kroonilise valu käsitlemisel ja seda, kuidas see mõjutab jätkuva valu ravivõimalusi. Ägeda valu ja kroonilise valu erinevus Ägeda valu korral kahjustatud piirkond lõpuks paraneb ja ebamugavustunne kaob. Seda põhjuse-tagajärje lahendamise protsessi on aju jaoks lihtne mõista ja töödelda. Kroonilise valu korral, kui põhjus ei lahene ja vigastuskoht ei parane, võib valutsükkel muutuda iseenesest.

Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud. Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele. Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat.

Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu.